recepten

koele komkommersoep

Heerlijk voor een warme dag. In de ochtend als het nog niet zo warm in de keuken is, kun je deze alvast maken voor het avondeten. Net als de gazpacho is dit een koude soep die van rauwe ingrediënten gemaakt wordt. En binnen een mum van tijd klaar. Zodat je tijd over hebt om nog andere lekkere dingen te maken. Of om te luieren.

Voor deze soep heb ik kromkommers gebruikt. Dat zijn komkommers die gebogen zijn gaan groeien. Net zo lekker als rechte komkommers, maar een stuk goedkoper. En je ziet er toch niks meer van in de soep.

Gisteren maakte ik verse kaas en daarvan heb ik heel wat wei over. Daarvan heb ik een deel in de soep gedaan. Als je geen wei hebt kun je ook gewoon kraanwater gebruiken.

komkommersoep

voor 2 liter soep:
3 komkommers, in grove stukken gesneden
1 teentje knoflook, uit de pers
200 ml wei of water
3 theel. grijs zeezout
vers gemalen peper
7 takjes verse munt, blaadjes eraf gehaald en gebruikt
5 eetl. olijfolie
400 ml. volle yoghurt

Doe de komkommers, de knoflook, de wei, het zout, wat peper en de muntblaadjes in de blender. Pureer alles tot een vloeibare soep.

Roer de olijfolie en de yoghurt door de soep. Proef of de soep zout genoeg is. Denk eraan dat het gerecht, als het op koelkasttemperatuur is, een wat minder sterke smaak zal hebben. Dus voeg iets meer peper en zout toe dan je gewoon bent. Laat de soep enkele uren in de koelkast afkoelen. Dien op een warme zomerdag direct uit de koelkast op.

Bestrooi de soep voor het serveren met wat bloemetjes van komkommerkruid.

You may also like...

2 Comments

  1. […] recept gebruikte ik voor de foodblogswap van juli 2015, en komt van het blog van Cathelijne. Ik maak nooit verse kaas en had dus geen wei, dat heb ik dan ook niet toegevoegd. De soep was erg […]

  2. […] warm weer vinden wij het lekker om koele gerechten te eten. De gazpacho, de komkommersoep, de tabouleh en een schaal met verschillende tapas met brood zijn al voorbij gekomen afgelopen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.