Cathelijne van den Bercken

moestuin spaghetti

Het is het eind van de zomer. Oeps, het is al herfst. En we hebben nog steeds heel wat keuze uit groentes die we uit de tuin kunnen oogsten.

We hebben verschillende tomaten in de kas. Ik gebruikte gestreepte tijger cherrytomaatjes.

Courgette hebben we ook in overvloed. Een heerlijke courgette Genovese. Smaakvoller en iets zoeter dan de gewone groene Hollandse courgette. En het lekkerst om ‘m klein te oogsten. Ongeveer de helft van het formaat dat je in de Nederlandse supermarkt vindt.

Basilicum heeft het deze zomer ook heel erg goed gedaan in de kas. Er staat nog een flinke bos.

De boontjes zijn wat laat op gang gekomen. Voordeel is dat ik er nu nog van kan oogsten.

Knoflook heeft het niet gedaan in mijn tuin dit jaar. Ik heb verse knoflook van de boerenmarkt gebruikt. Lekker pittig. Gedroogde knoflook kun je ook gebruiken.

moestuinspaghetti

250 g kleine courgette, in plakjes
250 g tijger cherry tomaat, in kwarten
100 g dunne sperziebonen, door midden
3 teentjes verse knoflook, fijngesneden
30 g basilicum
50 ml olijfolie
100 g buffel mozarella, in stukjes gescheurd
250 g verse spaghetti

Maal de basilicum met de olijfolie fijn in een keukenmachine, blender of het bakje met mesje dat bij de staafmixer zit.

Fruit de courgette en de sperzieboontjes zachtjes in een flinke scheut olijfolie. Doe na 10 minuten de knoflook erbij en bak deze 1 minuut zachtjes mee. Roer vervolgens de tomaatstukjes erdoor en warm die ook nog 1 minuut door.

Kook ondertussen de pasta gaar. Zorg ervoor dat de pasta gaar is op het moment dat de groentes ook klaar zijn. Niet eerder. La pasta no espeta. De pasta wacht niet zeggen de Italianen. Dan gaat-ie plakken.

Doe de spaghetti in een grote kom. Roer de basilicumolie door de spaghetti. Schep de groentes en de mozarella voorzichtig door de spaghetti. Garneer met een paar blaadjes basilicum en serveer meteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be