recepten

Snelle thaise noedelsoep

Een snelle noedelsoep. Lekker als maaltijdsoep. De wortel en peultjes kun je vervangen door je favoriete harde groentes. Bijvoorbeeld door broccoli en sperziebonen. Of je neemt een voorgesnede zak wokgroente voor het gemak.

051805200_001

In Thailand kun je noedelsoep vaak op straat eten. Bij een straatstalletje waar je zelf de verse ingrediënten kunt uitzoeken. De bouillon staat al klaar te pruttelen. Met een grote zeef worden de noedels en de groentes even kort in de bouillon gehouden. Eten doe je achter het stalletje aan een wiebeltafeltje op tuinstoelen. In de schaduw van een woonhuis, een winkel, een bank of een boedhistische tempel. Heerlijk om even op adem en krachten komen.

Snelle thaise noodelsoep

 

1,5 l runderbouillon
200 g wortels, in plakjes gesneden
5 cm verse gember, fijngeraspt

1 rode peper, ontpit en in ringen gesneden
100 g dunne rijstnoedels
150 g peultjes
250 g biefstuk, in dunne plakjes
1 limoen, in 8 parten
2 eetl. vissaus
4 eetl. verse koriander, grof gehakt

Verhit de bouillon in een soeppan. Doe de wortel, de gember en de peper erbij en laat de bouillon 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan heel zachtjes bubbelen. Totdat de wortel beetgaar is.

Doe de rijstnoedels in de bouillon en kook de rijstnoedels zo lang als de verpakking aangeeft dat nodig is om ze net gaar te koken. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes aan de bouillon toe.

Proef de bouillon en breng deze op smaak met de vissaus. Schep de bouillon in soepkommen. Verdeel de biefstuk over de bouillon, leg er een partje limoen in en strooi er wat koriander over. Serveer de bouillon meteen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.