Cathelijne van den Bercken

taco kruidenmix

Zelf maken is veel lekkerder. En oh zo simpel. Nog sneller zelf gemaakt dan wanneer je naar de winkel gaat om een zakje taco kruidenmix-met-te-veel-zout te halen. Als je zoals ik de benodigde kruiden standaard in je kruidenrekje hebt staan tenminste. Anders moet je alsnog naar de winkel. Maar zelfs dan maak ik deze het liefst zelf.

In de meeste recepten zit er ook zout in. Ik doe liever zelf de hoeveelheid zout in mijn gerecht zoals ik het op dat moment lekker vindt. Vandaar dat ik het eruit heb gelaten. Deze kruidenmix is lekker door het gehakt dat je in een taco kunt doen. Of door de chili con carne. Of doe het eens door gehaktspiesjes die je op de barbecue bakt.

Van een vriendin kreeg ik een potje paprikapoeder. Die kreeg ze van een kennis die een veld met paprika’s heeft bij zijn huis in Hongarije. Hij maakt er elk jaar paprikapoeder van. Zo vers en puur dat het rood je tegemoet knalt.

tacomix

2 theel. paprikapoeder
6 theel. gemalen komijn
1 theel. oregano
1 theel. knoflookpoeder
1 eetl. chilipoeder (of minder als je minder pittig wilt)
1 theel. uipoeder
4 theel. gemalen zwarte peper

Meng alle kruiden goed in een kom. Doe de kruidenmix in een goed afsluitbare pot. Plak er een etiket op want veel van je eigengemaakte kruidenmixen zullen er op het eerste oog hetzelfde uitzien. Bewaar de pot op een donkere plek. Zo zal deze mix minsten drie maanden goed blijven.

5 Responses to taco kruidenmix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be