recepten

taco kruidenmix

Zelf maken is veel lekkerder. En oh zo simpel. Nog sneller zelf gemaakt dan wanneer je naar de winkel gaat om een zakje taco kruidenmix-met-te-veel-zout te halen. Als je zoals ik de benodigde kruiden standaard in je kruidenrekje hebt staan tenminste. Anders moet je alsnog naar de winkel. Maar zelfs dan maak ik deze het liefst zelf.

In de meeste recepten zit er ook zout in. Ik doe liever zelf de hoeveelheid zout in mijn gerecht zoals ik het op dat moment lekker vindt. Vandaar dat ik het eruit heb gelaten. Deze kruidenmix is lekker door het gehakt dat je in een taco kunt doen. Of door de chili con carne. Of doe het eens door gehaktspiesjes die je op de barbecue bakt.

Van een vriendin kreeg ik een potje paprikapoeder. Die kreeg ze van een kennis die een veld met paprika’s heeft bij zijn huis in Hongarije. Hij maakt er elk jaar paprikapoeder van. Zo vers en puur dat het rood je tegemoet knalt.

tacomix

2 theel. paprikapoeder
6 theel. gemalen komijn
1 theel. oregano
1 theel. knoflookpoeder
1 eetl. chilipoeder (of minder als je minder pittig wilt)
1 theel. uipoeder
4 theel. gemalen zwarte peper

Meng alle kruiden goed in een kom. Doe de kruidenmix in een goed afsluitbare pot. Plak er een etiket op want veel van je eigengemaakte kruidenmixen zullen er op het eerste oog hetzelfde uitzien. Bewaar de pot op een donkere plek. Zo zal deze mix minsten drie maanden goed blijven.

You may also like...

5 Comments

 1. Lenie says:

  Hoi cathelijne. Vandaag de Taco kruiden gemaakt. Straks ga ik ze gebruiken. Hoeveel. Heb ik nodig voor 1pond gehakt? En lief dat je dit deelt. Groetjes

  1. Cathelijne says:

   Ik zou het even uitproberen wat jij lekker vindt. Ik zou beginnen met deze keer een flinke eetlepel. En dan voor de volgende keer eventueel aanpassen.

 2. Karin says:

  Dank je! Ik heb ze ook bijna allemaal standaard in huis. Gaan we proberen!

  1. Cathelijne says:

   Hoe was het?

 3. Renske says:

  Wat makkelijk! En inderdaad alles behalve de uipoeder staat standaard in m’n kruidenrek. Hoeven we deze zakjes voortaan ook niet meer te kopen.

  Dankjewel voor het delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.