recepten

tortilla paprika aardappel ui

Variatie op het thema Spaanse omelet. De aardappelsoort die ik hiervoor gebruik zijn Frieslanders. Je kunt elke vastkokende aardappel gebruiken. Die blijven mooi in plakjes en breken niet zo gauw.

Pimentón is poeder gemaakt van geroosterde paprika. Het geeft je gerechten een geroosterd zoet smaakje. Pimentón wordt vaak in de Spaanse keuken gebruikt.

tortilla paprika aardappel ui

2 aardappels, geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
1 paprika, in smalle reepjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
10 eieren
1/2 theel. pimentón
zout en peper
olijfolie

Verwarm twee eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de aardappelplakjes in zo’n 10 minuten gaar op heel laag vuur. Doe dit eventueel in twee porties als de aardappels tijdens het bakken op elkaar liggen. Schep de aardappels uit de pan in een kom.

Doe een eetlepel olijfolie in de pan en zet het vuur een beetje hoger. Bak in 10 minuten de paprika en de ui met een halve theelepel grijs zeezout op matig vuur totdat de ui lichtbruin is. Schep de paprika en de ui uit de pan bij de aardappelplakjes. Laat de overgebleven olijfolie in de pan.

Klop de eieren in een grote kom los samen met een theelepel grijs zeezout en de pimentón. Roer de aardappel, de paprika en de ui er voorzichtig doorheen.

Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan die al gebruikt hebt. Verwarm de olie zachtjes en schenk het eimengsel in de pan. Zet de pan op een vlamverdeler. Laat de tortilla 15 min. zachtjes stoven op laag vuur. Als de bovenkant net gestold is kun je de tortilla omdraaien. Let op dat de bovenkant van de tortilla gestold is. Anders eindigt je fornuis je zodadelijk in smurrie. Draai de tortilla met behulp van een bord om en bak de andere kant nog een paar minuten zodat al het ei gestold is. Serveer warm of koud.

Erbij aten we een Griekse salade met komkommer, paprika, tomaat, ui, kappertjes en feta. En wat grof gesneden stukken speltbrood met olijfolie.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.