recepten

tzatziki

Heerlijk bij Griekse of Turkse gerechten. Of als saus bij een barbecue. En echt, nadat je deze zelf gemaakt hebt wil je die mayonaise-achtige substantie uit de winkel niet meer.

De hangop heb ik bijna een etmaal uit laten lekken. Het werd zo dik als slagroom. Heerlijk. Het is belangrijk om de komkommer ook een uurtje uit te laten lekken. Zo blijft de tzatziki lekker stevig en gemakkelijk schepbaar.

300 g hangop (20 uur uitgelekt) of Griekse yoghurt
1 komkommer, door midden gesneden, ontpit en grof geraspt
1 teentje knoflook, geperst in de knoflookpers
10 blaadjes verse munt, fijngehakt
1 handvol verse dille, fijngehakt
peper en zout

Laat de komkommerrasp 1-2 uur in een vergiet uitlekken. Gebruik het uitgelekte vocht bijvoorbeeld in een smoothie.

Meng de komkommer met de uitgeperste knoflook, de fijngehakte munt, de fijngehakte dille en wat peper en zout. Proef of er naar smaak nog wat peper of zou bij moet. Laat de tzatziki minimaal 2 uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Zo trekken de smaken lekker in de komkommer en de yoghurt.

Als je een extra komkommer erin raspt en de overige ingrediënten dezelfde hoeveelheid laat zijn, krijg je een lekkere smeuïge komkommersalade.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.