Cathelijne van den Bercken

aubergine raita

Altijd lekker verfrissend bij een Indiase curry: raita. Dit is een aangepast recept van Bangon ka raita uit het boek Indian Low-Fat Cooking van Roshi Razzaq. Low fat heb ik hier genegeerd en gewoon volle yoghurt gebruikt. Overigens wordt in het originele recept suiker gebruikt. Dat heb ik er ook maar lekker uit gelaten. De combinatie van magere yoghurt èn suiker in een boek over gezonde voeding begrijp ik niet helemaal.

aubergine raita

1 aubergine, in strepen half geschild en in kleine blokjes gesneden
250 g volle yoghurt
2 eetl. ghee

3 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theel. gemalen komijn
snufje chilipoeder

1 theel. grijs zeezout
1 tomaat, in blokjes gesneden
een paar verse muntblaadjes

Roer 1 teentje knoflook door de yoghurt en zet de yoghurt in de koelkast terug.

Smelt de ghee in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de rest van de knoflook een minuutje in de ghee.

Doe de aubergine, de komijn, het zout en de chilipoeder in de pan erbij. Laat de aubergine op matig vuur terwijl je regelmatig roert, in 15 tot 20 minuten goed gaar en zacht worden.

Laat de aubergine in de pan afkoelen. Roer de aubergine door de yoghurt. Breng eventueel verder op smaak met wat extra zout en peper.

Verdeel voor het serveren de tomatenblokjes over de raita. Bestrooi met verse munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be