Dit soepje is supersnel klaar. En een handige manier om avocado’s op te maken. Ik had er te veel gekocht om als tussendoortje te eten. En ze werden al gauw goed rijp. Dus ze gingen de soep in.
3 avocado’s, vruchtvlees in stukken gesneden
2 uien, in halve ringen gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 eetl. ghee
1 theel. gemalen komijn
2 eetl. citroensap
1,5 l kippenbouillon
2Â theel. grijs zeezout
versgemalen peper
1 eetl. verse koriander
Fruit de ui in de ghee in een soeppan totdat de ui glazig ziet. Fruit de knoflook en de komijn er nog een minuutje bij. Vul de pan met 1 liter kippenbouillon, of water als je een vegetarische soep wilt maken.
Doe de avocado’s in de pan erbij en laat alles 7 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap. Serveer de soep meteen, bestrooid met verse koriander.
Kun je deze soep ook invriezen??
Ja, deze is heel goed in te vriezen.