recepten

bananenbrood

Oeh, bananenbrood! Toen ik door Guatemala reisde at ik het regelmatig tussendoor. In het dorp waar ik twee weken lang Spaanse les volgde, was een klein winkeltje dat zeepjes, shampoo, pennen en blikgroentes en zo verkocht. En elke ochtend verse gebakken pan de banana. In plakken. Heerlijk voor tussendoor. Onderstaand recept lijkt er heel erg op. Het is eigenlijk meer een cake dan een brood. Een fijn recept om oude bruine bananen op te gebruiken.

bananenbrood

175 g zelfrijzend bakmeel
2 theel. bakpoeder
1/2 theel. dubbelkoolzure soda
1/2 theel. zout
125 g boter, gesmolten en afgekoeld
150 g suiker
2 grote eieren
4 kleine, heel rijpe bananen (ongeveer 300 g zonder schil), geprakt
60 g walnoten, fijngehakt
1 zakje vanillesuiker of 1 theel. zelfgemaakt vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 170˚C. Werk met je handen of met een houten lepel het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder, de dubbelkoolzure soda en het zout door elkaar in een middelgrote kom.

Klop in een grote kom de gesmolten boter, de suiker en de vanillesuiker door elkaar. Klop er een voor een de eieren door en vervolgens de geprakte bananen. Roer er met je houten lepel de walnoten door.

Roer er het bloemmengsel in drie porties door. Roer steeds goed voor je de volgende portie bloem erbij doet.

Als je een siliconen cakevorm gebruikt kun je het beslag er gewoon in doen. Is je cakevorm niet van slicionen, beboter dan eerst de binnenkant van de vorm en bestuif het daarna met bloem. Doe dan pas het beslag erin. Zet de cakevorm 1 tot 1 ¼ uur in het midden van de oven.

Als hij gaar is komt een breinaald of satéprikker die je erin steekt er min of meer schoon uit. Laat het bananenbrood in de vorm op een rooster afkoelen.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.