recepten

broccolisoep met linzen

We gaan een dag op pad. Een thuisonderwijsuitje naar het Amsterdamse Bos. En er is geen brood meer in huis. Supermarktbrood eet ik liever niet. Naast dat ik het niet zo gezond vind, vind ik het ook niet zo lekker. Dus ik draai snel een soepje in elkaar voor de lunch. Die gaat mee in de thermoskan. De kinderen vonden ‘m heerlijk. En zelfs een vriendje, die geen soep lust volgens zijn moeder, wilde proeven en vervolgens wilde hij nog meer. Daar wordt ik nou blij van.

broccolisoep met linzen

1 broccoli, in stukken
1 ui, in dunne ringen
3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
300 ml kippenbouillon
2 theel. kurkuma

2 theel. grijs zeezout
250 g linzen, gaar gekookt

Doe de kippenbouillon met de broccoli, de ui, de bleekselderij, de kurkuma, het zout en de peper in een soeppan. Vul de pan aan met water zodat de groentes net onder water staan.

Laat de soep 15 minuten zachtjes koken totdat de groentes net gaar zijn. Pureer de soep grof.

Doe de linzen in de soep en warm deze nog even een paar minuutjes mee. Proef of er genoeg zout en peper in zit.

We aten de soep ’s middags als lunch en ’s avonds als voorgerecht.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Stefanie zegt:

    Heerlijk. Leuke en niet zo standaard de combinatie broccoli linzen. Binnenkort maar weer eens linzen halen.

    1. Cathelijne zegt:

      Het was een van de weinige dingen die ik nog in huis had en ik wilde naast groentes ook een beetje vulling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.