Cathelijne van den Bercken

Dikke knollensoep

Het is winter en de vorst hangt in de lucht. Tijd voor een verwarmende soep, gemaakt van allerlei lekkers uit de grond. Gemakkelijk, goedkoop en snel. En lekker! Ik vind het logisch om ‘s winters knollen te eten. Ze zijn er dan in overvloed.

knollensoep

1 knolselderij
2 winterpenen
1 bataat
1 flinke ui
1,5 l runderbouillon
peper en grijs zeezout
50 g roomboter

Maak alle groente schoon en snij ze in stukken. Doe de groentes, de runderbouillon en wat peper en een theelepel zout in een grote soeppan. Vul aan met water zodat de groentes net onder het vocht staan. Laat de groentes een half uur met de deksel op de pan zachtjes pruttelen.

Pureer de groentes met de staafmixer fijn tot een dikke soep. Breng de soep verder op smaak met zout en peper. Als de soep smaakt zoals je ‘m hebben wilt, roer er dan nog de roomboter doorheen.

Serveer de soep meteen. De soep blijft een paar dagen goed in de koelkast. Ik vries altijd een deel van de soep in. Deze soep is ook heerlijk als ontbijtsoepje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be