culinaire ontdekkingen

foodswap Pasen 2015 – resultaat

Deze Pasen heb ik weer een keer meegedaan met een foodswap. Het was alweer drie jaar geleden dat ik meedeed met mijn eerste foodswap in juni 2012 en drie maanden later organiseerde ik zelf een foodswap in september 2012.

foodswap Pasen 2015
Wat een heerlijk, mooi en uitgebreid pakket ontving ik van Priscilla! De kinderen stonden te springen om het uit te pakken.
Dit waren dit de opdrachten:

1. Allereerst een relatief makkelijke opdracht: Maak over(n) heerlijke paaskoekjes voor je swapmaatje.
Ik kreeg maar liefst twee soorten koekjes. Als eerste kunstzinnige cacaokoekjes in de vorm van een nestje met eitjes erin. Als tweede de perfecte zandkoekjes met echt vanillemerg. Heerlijk bros en zelfs na een paar dagen in een afgesloten trommel waren ze nog bros.

2. En dan de tweede opdracht, ik weet dat sommige van jullie afschrikken bij het zinnetje “maak een brood”.
Ik kreeg prachtige zoete kleffe spiraalbroodjes met lekker veel citroen rasp en maanzaadjes erin. De broodjes waren tegen elkaar geplakt zodat ze samen een groot brood vormden.

3. Bij Pasen hoort chocolade, dit jaar laat ik de vorm aan jou over.
Hazelnootchocopasta zat erin. In de Facebook timeline van Priscilla zag ik vooraf al een teaser foto voorbij komen dat ze hazelnoten uit Piemonte aan het roosteren was. En oeh wat is deze lekker zeg. Alleen al de geur als het potje open gaat is om van te smullen.

4. Vorig jaar was de vierde opdracht “paashaas”. Dit jaar krijgt deze een staartje (lol) want de vierde opdracht van dit jaar luidt: wortel.
Dit was een heerlijke fluweelzachte wortelsoep met de verassende combinatie van pinda’s erdoor.

5. De laatste is een “mystery” opdracht, kies jouw favoriete opdracht uit de laatste (Pasen) foodswaps.
Ik weet niet welke opdracht Priscilla heeft gekozen uit een eerdere foodswap. Ik kreeg een pittige mangochutney. Die gaat open, de eerstvolgende keer dat we Indiaas eten. En als extraatje een potje zoutvlokken met gedroogde wilde knoflook. Lekker gestrooid op een boterham met een laag roomboter.

foodblogswap

Mijn swapmaatje Cynthia kreeg de producten uit bovenstaande foto.

1. koekjes
Ik maakte desem spelt kaneelkoek in de vorm van lentebloemen. In het beslag van de koek deed ik ook nog wat gemalen kardemom, gemalen gember en gemalen anijs.

2. brood
Mijn kneedmachine is nog steeds weg om gerepareerd te worden. Dus ik maakte lui speltbrood met zuurdesem. Een desembrood is goed geschikt om op te sturen want het blijft langer goed dan gistbrood. Door de desem wordt de smaak van het brood na verloop van tijd wat zuurder. Het zal minder snel schimmelen als gistbrood.

3. chocola
Een supersimpel chcoladetaartje werd het. Hiervan zal ik het recept binnenkort plaatsen.

4. wortel
De soepfavoriet wortelsinaasappelsoep maakte ik voor deze opdracht. Toen de soep klaar was en nog heet deed ik ‘m in een weckpot zodat de soep nog een paar maanden houdbaar is. Bovendien is de soep zo minder gevoelig voor invloeden van buitenaf zoals temperatuurswisselingen.

5. favoriete opdracht uit een vorige swap
Ik koos de opdracht: kies een van je favoriete producten die jij in de keuken gebruikt. Ik vulde een pot met grijs zeezout. Een product dat ik dagelijks in de keuken gebruik.

Het is heel wat werk om mee te doen aan een foodswap. Het leuke is dat je er altijd een grote verassing voor terug krijgt.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.