recepten

Jamaicaanse kip

Deze maand doe ik voor de tweede keer mee met de #foodblogswap. Dit evenement wordt elke maand georganiseerd in de Facebook groep Foodbloggers. Je krijgt een blog toegewezen waar je een recept uit kiest dat je maakt, beschrijft, fotografeert en op je eigen blog plaatst met een link naar het originele blog. Bij het maken van het recept is het belangrijk dat je minstens 1 ingrediënt wijzigt.

Ik maakte de Jamaicaanse kip van Piccanti Foodblog. Ze inspireerde haar versie op het recept van de Levi Roots-stylee Jerk Chicken afkomstig uit Jamie Magazine. Ik heb beide recepten gecombineerd en ben een beetje terug gegaan naar het origineel van Levi Roots. Ik had niet precies de juiste pepers of suiker in huis, dus dat is een beetje anders geworden. En omdat ik zo van knoflook hou zit er ook wat extra knoflook in. Ik kon geen kippenpootjes krijgen, dus ik heb ze deze keer met kippendijen gemaakt. Maar je kunt het ook prima met kippenpootjes maken.

We aten de kip met rode rijst, platbrood met pepers en een salade van pluksla uit onze eigen kas. De kip is een beetje pittig, mijn kinderen hebben het ook met smaak opgegeten.

 

CvdB_Jamaicaanse-kip

2 theel. piment d’Espelette
1 eetl. gemalen zwarte peper
1/2 eetl. palmsuiker 
2 eetl. vloeibare honing
5 takjes platte peterselie, blaadjes fijngehakt
5 takjes koriander, blaadjes fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngeperst in een knoflookpers
3 cm verse gember, fijngeraspt
10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
1 eetl. olijfolie
8 kippendijen
2 groene Turkse paprika’s, in ringen gesneden
1 limoen

Meng de piment, de zwarte peper, de palmsuiker, de honing, de peterselie, de koriander, de knoflook, de gember, de bieslook en de olijfolie. Smeer de kippendijen in met de marinade. Laat de kip minimaal 2 uur, maar liever een hele nacht in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de kippendijen tegen elkaar aan in een ovenschaal. Zorg ervoor dat alle marinade op de kip blijft. Zet de kip in de oven en zet de wekker op 25 minuten.

Maak ondertussen het platbrood.

Leg de Turkse pepers rondom de kip in de ovenschaal. Zet de kip met de pepers nog een kwartier in de oven.

Je kunt de kip in plaats van in de oven ook 40 tot 50 minuten op een matig hete barbecue bakken. Draai de kip regelmatig.

Sprenkel voor het serveren wat verse limoensap over de stukken kip.

You may also like...

2 Comments

  1. Wat ziet dat er heerlijk uit! Prachtige foto’s :-)

    1. Cathelijne says:

      Dank je en bedankt voor de inspiratie van dit heerlijke gerecht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.