recepten

moestuinsoepje

Dit jaar is het grootste deel van de tuinbonen toch aangetast door de luizen. Ben ik nog niet op tijd genoeg geweest met de topjes eruit halen. Dus we hebben niet zoveel oogst. Van de erwtjes heb ik de eerste kunnen plukken en de courgette begint nu ook vrucht te geven. Samen met een klein worteltje en kruiden uit de tuin maakte ik dit moestuinsoepje.

Ik had helaas geen voorraadje kippenbouillon meer in de vriezer. De volgende keer zal ik die er wel in willen gebruiken. Om toch een beetje vet en extra smaak aan de soep te geven heb ik er voor het serveren een flinke scheut olijfolie in gedaan.

Als je geen verse bosknoflook hebt, kun je het vervangen door 10 sprietjes knoflookbieslook of gewone bieslook. De goudsbloem is ter decoratie. Als je ‘m niet hebt, laat je het gewoon achterwege. Of je gebruikt een andere eetbare bloem.

moestuinsoepje

100 g verse tuinbonen, enkel gedopt gewogen
100 g verse doperwtjes, gedopt gewogen
2 stengels groene snijselderij, fijngesneden
1 kleine courgette, in kleine blokjes gesneden

1 kleine wortel van 30 g, in kleine blokjes gesneden
1 sjalotje, fijngesneden
1 verse bosknoflook, fijngesneden
1 eetl. verse platte peterselie, fijngehakt
5 blaadjes citroenmelisse, fijngehakt
1 oranje goudsbloem
olijfolie

1 liter water
2 theel. grijs zeezout

Doe de tuinbonen, de erwten, de doperwtjes, de snijselderij, de courgette en de wortel in een pan met het water en het zout. Laat het water aan de kook komen. Zet het vuur laag en laat de soep 7 minuten zachtjes pruttelen totdat de groentes beetgaar zijn.

Roer een flinke scheut olijfolie door de soep. Serveer de soep bestrooit met de peterselie en de bloemblaadjes van de goudsbloem.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.