recepten

platbrood met pepers

Deze kwam bij het recept van Jamaicaanse kip dat ik maakte voor de foodblogswap van april 2015. Een supersimpel brood dat niet lang gekneed hoeft te worden en dat niet hoeft te rijzen. Want er wordt zelfrijzend bakmeel gebruikt.

Als je groene pepers te heet vindt kun je ook puntpaprika gebruiken. Of Turkse groen paprika. Proef de laatste wel even van te voren voor de zekerheid want de ene keer kan deze heet zijn en de andere keer mild.

platbrood peper

250 g zelfrijzend bakmeel
2 theel. bakpoeder
flinke snuf zout
250 g volle yoghurt
1 groene peper, in fijne ringen gesneden

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Zet een gietijzeren rotiplaat ook in de oven zodat deze alvast mee kan voorverwarmen.

Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout door elkaar. Doe de yoghurt erbij en kneed het tot een deegbal.

Bestuif je werkvlak met wat bloem. Verdeel de deegbal in vier gelijke delen. Rol elk deel uit tot een cirkel met een dikte van zo’n 2 mm.

Verdeel de peperringen over de platbroden en druk ze er een beetje in.

Bak de platbroden een voor een, 4 minuten in de oven op de rotiplaat. Draai het brood halverwege de baktijd. Hou de broden warm onder een schone theedoek. Serveer meteen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.