recepten

super simpel chocoladetaartje

Voor de foodswap van Pasen 2015 kreeg ik als een van de opdrachten: maak iets met chocolade. Ik was wat laat begonnen met plannen dus ik wilde dit eenvoudig houden. En dat is het. Als je overwacht bezoek krijgt kun je deze een uur van te voren nog even snel in elkaar zetten. Geen gedoe met eerst suiker en boter schuimig kloppen en chocolade au bain marie laten smelten en zo. Op het foodblog Foodess vond ik een recept van een eenvoudige chocoladetaart. Ik vertaalde de hoeveelheden van cups naar grammen en milliliters en ik paste de ingrediënten wat aan. Ik had geen koffie, wel espresso en een beetje meer suiker vond ik toch wel lekkerder.

Als je geen karnemelk in huis hebt kun je dat vervangen door een eetlepel blanke azijn, aangevuld met volle melk tot 235 ml. Laat de melk 5 minuten staan totdat-ie wat dikker geworden is.

supersimpele chocoladetaart

225 g zelfrijzend bakmeel
50 g suiker (welke je dan ook maar in huis hebt)
100 g cacaopoeder
1 1/2 theel. baking soda (dubbelkoolzure soda)
1 theel. zout
2 grote eieren
235 ml karnemelk
115 g roomboter, gesmolten en afgekoeld
1 theel. vanillesuiker
65 ml hete espresso

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakvorm van 12 x 24 cm met bakpapier.

Meng in een grote kom met een handmixer het zelfrijzend bakmeel, de suiker, de cacao, de baking soda en het zout. Voeg de eieren, de karnemelk, de gesmolten boter en de vanillesuiker toe. Mix totdat het een glad beslag is.

Roer met de hand de hete espresso erdoor. Het beslag zal vrij dun worden.

Verdeel het beslag over de bakvorm en zet de taart 35 minuten in de oven. Test of de taart gaar is door een satéprikker erin te prikken. Als er alleen wat droge kruimels aan de satéprikker blijven hangen is de taart gaar.

Laat de chocoladetaart 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de taart met het bakpapier uit de vorm en laat de taart verder op een taartrooster afkoelen. Of eet de taart meteen, als-ie nog een beetje warm is.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.