recepten

aloo gobi met kikkererwten

Aloo gobi, een klassiek, snel en heel gemakkelijk Indiaas gerecht. Aloo betekent in Hindi aardappel en gobi betekent bloemkool. Deze variant van het populaire vegetarische roerbakgerecht bevat ook nog kikkererwten.

Wij aten dit drooggebakken gerecht met romige kokoscurry van mungbonen. Je kunt er ook voor kiezen om van de aloo gobi een curry-achtig gerecht te maken. Onderin staat beschreven hoe je dat kunt doen.

1 bloemkool, in stukjes gesneden
400 g vastkokende aardappels, in blokjes gesneden
250 g gare kikkererwten
1 grote ui, in stukken gesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 theel. garam masala
1 theel. gemalen kurkuma
2 eetl. ghee of kokosolie
1 stengel lente-ui, in ringen gesneden
zout en peper

Kook de aardappels in een grote kookpan met water in 5 minuten beetgaar. Doe de bloemkool erbij en kook het samen nog eens 5 minuten. Giet de groentes af. Dit kun je van te voren doen. Het is prima om ze af te laten koelen. En je kunt ze meteen verwerken.

Verhit de ghee in een wok. Bak de knoflook met de ui een paar minuten op hoog vuur. Doe de garam masala en de kurkuma erbij en roerbak het geheel nog een paar minuten totdat de geuren van de masala vrij komen.

Doe de bloemkool, de aardappels en de kikkererwten in de wok erbij. Schep alles op middelhoog vuur door elkaar. Breng de aloo gobi op smaak met zout en peper. Warm alles goed door. Strooi voor het serveren de lente-ui erover.

Als je het gerecht wat meer curry-achtig wilt, doe dan een paar minuten na de groentes, 400 ml kokosmelk in de wok erbij. Warm alles goed door en serveer met lente-ui erover gestrooid.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.