recepten

rauwe tomatensalsa

Voor 4 dagen ben ik in m’n eentje in Wijk aan zee. Even uitwaaien op het strand. In een basic strandhutje. Zo basic dat het verwachte kookplaatje er niet is. Er is ook geen waterkoker. Wel een gigakoelkast met vriezer die bijna een kwart van het hutje in beslag neemt. Dus eten kan ik gelukkig fijn koel bewaren. Maar koken gaat niet lukken deze dagen.

Bij de kringloopwinkel koop ik een waterkoker. Dan kan ik in ieder geval thee maken in mijn meegebrachte thermoskan. Ik heb verse pasta gekocht en met het gekookte water uit de waterkoker kan ik die in 10 minuten gaar laten wellen. Mijn overige maaltijden bestaan voornamelijk uit rauwe gerechten. Yoghurt met muesli en vers fruit als ontbijt en salades tussendoor.

Ik heb paprika, ui, knoflook en tomaat meegenomen om zelf salsa te maken. Een zak tacochips zit ook in m’n boodschappentas. Paprika en ui met de knoflook lekker op een laag vuurtje zacht laten worden… tomaat erbij en tot een sausje laten sudderen. Mjam!… Gaat hier niet lukken. En ik heb wel de ingrediënten bij me. Dat wordt dus een rauw sausje. Als je ‘m 12u in de koelkast laat staan trekken de verschillende smaken heerlijk in het sausje. Ik hou wel van wat pit. Daarom heb ik er een paar stukjes rode peper in gedaan. Die kun je gerust weglaten als je niet van pit houdt.

6 tomaten, in kleine blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 ui, fijngesneden
1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
1/2 rode peper, in fijne ringen gesneden
een flinke hand vol verse koriander, klein gesneden
4 eetl. zachte olijfolie

zout en peper

Meng alle ingredienten door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Doe er lekker veel koriander in, dat geeft die typische Latijns-Amerikaanse smaak aan de salsa.

Zet de salsa afgedekt minimaal 12 uur in de koelkast. Als je de salsa uit de koelkast haalt ligt er waarschijnlijk een plasje tomatenvocht op de bodem van je schaaltje. Dit is heel smakelijk maar kan wat te nat zijn voor je salsa. Je kunt het tomatenvocht afgieten en bewaren om een tomatensoep wat extra smaak te geven.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.