Cathelijne van den Bercken

glutenvrij meel

Dit is een fijne basis om glutenvrij gebak mee te maken. Hou er rekening mee dat er geen gluten in dit mengsel zitten dus de structuur zal wel wat anders worden dan wanneer je meel met gluten gebruikt. Ik vind het wat zanderiger worden. Voor een kruimelgebak heel geschikt. En voor bijvoorbeeld deze caramel chai blondies ook. Al zullen deze laatste wel wat sneller uit elkaar kunnen vallen als je ze gaat snijden. Hou daar dus rekening mee als je dit glutenvrij meel gebruik. Ik heb nog geen cake-achtige recepten hiermee uitgeprobeerd, dus ik weet niet hoe dat zich houdt.

Met name het tapiocazetmeel heeft de eigenschap om sterk bindend te werken. Zo kun je toch een beetje het effect van gluten voor elkaar krijgen.

Onderstaande verhouding van de ingrediënten maken een portie van 375 gram glutenvrij meel.

265 g rijstmeel
30 g tapiocazetmeel
80 g aardappelzetmeel

Schep de meelsoorten door elkaar. Bewaar het glutenvrij meel droog in een goed afsluitbare pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be