Cathelijne van den Bercken

Peren-amandelcake

Voordat ik een foto kon maken was-ie al bijna op, vandaar het kleine overgebleven stuk op de foto. Goedgekeurd dus.

Er vallen nu wat peren van de boom die plekjes hebben en niet zo mooi zijn voor in een fruitsalade. Des te geschikter zijn ze voor in een taart. Je ziet ze toch niet. Snij de plekjes er wel af, ze kunnen invloed hebben op de smaak of de kwaliteit van de peren.

140 g ongezouten roomboter
140 g witte suiker
2 grote eieren
100 g gemalen amandelen
1/2 theel. bakpoeder
500 g peren, geschild en in de lengte in partjes gesneden

4 theel. pumpkin pie spice
50 g amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 190˚C

Leg in de bodem van een springvorm van 21 cm doorsnede een stuk bakpapier en klem de springvorm dicht. Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem.

Mix met een handmixer in een grote beslagkom de boter en de suiker samen totdat de boter bijna wit is.

Doe de eieren er een voor een bij en mix goed totdat de eieren opgenomen zijn door de boter.

Meng het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen, het bakpoeder en 2 theelepels pumpkin pie spice samen. Schep voorzichtig dit mengsel door het botermengsel met een spatel of een lepel met een gat erin.

Schep het beslag in de springvorm en maak het beslag vlak met een paletmes. Schep 2 theelepels pumpkin pie spice door de perenpartjes. Leg de partjes op het beslag.

Bak de cake 25 minuten in de oven. Haal vervolgens de cake uit de oven en bestrooi deze met het amandelschaafsel. Zet de cake nog 10 minuten terug in de oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze er droog uit komt is-ie goed. Laat de cake minstens 30 minuten afkoelen voordat je ‘m uit de vorm haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be