Cathelijne van den Bercken

pumpkin pie spice

In de Amerikaanse keuken wordt dit specerijenmengsel vooral gebruikt om zoete pompoentaart mee op smaak te brengen, maar ook voor in sauzen, marinades, muffins of koekjes is het erg lekker. Ik gebruik het bijvoorbeeld om perencake een extra smaak te geven. Of door de appels als ik appelkruimelgebak maak.

Piment of Jamaicaanse peper wordt in Amerika allspice genoemd. Dit is te krijgen bij een goedgesorteerde kruidenwinkel of online. Piment is vrij zacht van smaak, niet zo scherp als witte of zwart peper. Het heeft een beetje de smaak van kruidnagel naast de smaak van peper.

2 eetl. gemalen kaneel
2 theel. gemalen gember
2 theel. gemalen nootmuskaat
1 theel. piment
1 theel. gemalen kruidnagel

Meng alle kruiden goed in een kom. Doe de kruidenmix in een goed afsluitbare pot. Plak er een etiket op want veel van je eigengemaakte kruidenmixen zullen er op het eerste oog hetzelfde uitzien. Bewaar de pot op een donkere plek. Zo zal deze mix minstens drie maanden goed blijven. Maar als het nog niet op is bewaar ik ze gerust wat langer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be