recepten

vegan chocolademousse

Ik vind het best een uitdaging: een vegetarische catering voor 40 personen waarvan ongeveer 15 personen veganistisch of zuivelvrij willen eten en zo’n 7 personen glutenvrij willen eten. Eerder maakte ik dan twee of drie verschillende desserts die zoveel mogelijk op elkaar leken. Een “gewone” versie, een vegan versie en een glutenvrije versie. Tegenwoordig probeer ik voor een catering een dessert te maken dat tegelijkertijd vrij van dierlijke ingrediënten is èn glutenvrij is.

Et voilà, een vegan chocolademousse. De basis van bataat herken je niet meer terug. Serveer ‘m met een schepje kokosyoghurt en wat frambozen. Let op, deze mousse is heel machtig, dus probeer de verleiding te weerstaan om veel op te scheppen. De hoeveelheden is voor ongeveer 4 personen.

mousse:
185 g bataat, in blokjes gesneden
100 g rietsuiker
70 ml amandelmelk
30 g cacaopoeder
30 g witte amandelpasta
1 eetl. kokosolie
snufje fijn zeezout

garnering:
4 eetl. kokosyoghurt
een handvol verse frambozen

Stoom de bataat in 20 minuten gaar. Doe de warme bataat samen met de rietsuiker en de kokosolie in de blender en maal alles fijn tot een zachte substantie.

Laat de bataat 10 minuten afkoelen. Voeg de amandelmelk, de cacaopoeder, de amandelpasta en het zout toe. Maal nog een keer alles goed door elkaar.

Schep de mousse in een bak die je kunt afsluiten en laat de mousse minimaal een uur in de koelkast afkoelen.

Haal de mousse vlak voor het serveren uit de koelkast. Met een handmixer kun je de mousse nog even iets luchtiger opkloppen. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes. Schep er een eetlepel kokosyoghurt op en leg er wat frambozen overheen.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.