recepten

Golden Porridge

Als ik catering voor een retraite organiseer, dan maak ik deze pap altijd voor ontbijt voor de groep. Het is een recept dat een geliefde vriend voor me maakte. Zo maakte hij het en zo ben ik het blijven maken. Dit is is een veganistische versie met als basis plantaardige melk. Je kunt ook koemelk gebruiken, maar hou er rekening mee dat de pap veel sneller op de bodem van de pan aanzet dan wanneer je plantaardige melkvervanger of water gebruikt.

Er komen elke keer enthousiaste reacties over de pap en de vraag voor het recept. Van bijna alles dat ik kook bij een retraite heb ik de recepten hier op de website staan. Maar de golden porridge ben ik steeds niet aan toe gekomen. Bij deze! Voor alle fans van de gouden pap.

Je kunt volop variƫren met de garnering. Soms doe ik er ook gehakte walnoten overheen. Of pecannoten. Of ik voeg tijdens het koken een theelepel chai masala toe in plaats van kardemom. Je kunt in plaats van rijstdrank ook een andere veganistische melkvervanger gebruiken of met water de pap koken. Omdat ik zelf van romig en zoet hou, kook ik graag met havermelk en doe ik in mijn eigen portie altijd een beetje rietsuiker.

voor 2 personen
100 g fijne havermout
500 ml rijstdrank
1/2 theel. gemalen kardemom
2 theel. gemalen kurkuma
1 eetl. ongepelde sesamzaadjes
1/2 eetl. gebroken lijnzaad
2 theel. zonnebloempitten

Breng de rijstdrank met de kardemom en kurkuma aan de kook. Als het bijna kookt voeg je de havermout toe. Laat de pap zachtjes koken totdat de havermout zo zacht is als je wilt.

Schep de pap in twee schaaltjes en bestrooi de pap met de sesamzaadjes, lijnzaad en zonnebloempitten.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.