recepten

walnoten-dadeltaart

Voor de dadelliefhebbers een heerlijk taartje. Ik heb deze met walnoten gemaakt omdat ik nog een zak walnoten had liggen. Maar je kunt deze ook goed maken met hazelnoten of amandelen.

voor 12 kleine puntjes

voor de bodem:
300 g hazelnoten, gemalen
1,5 eetl. ahornsiroop
2 eetl. water

voor de vulling:
170 g dadelpasta
250 ml kokosmelk
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
3 theel. maizena

Verwarm de oven voor op 175˚C.

Mix de gemalen walnoten en de ahornsiroop met een vork. Blijf mixen terwijl je het water erbij voegt. Het is goed als het een brokkelige structuur is aan elkaar blijft plakken als je er een bal van kneed.

Duw 3/4 van het deeg in de bodem een springvorm met een doorsnede van 22 cm. Zorg ervoor dat de hele bodem egaal bedekt is.

Mix met een staafmixer de dadelpasta, de kokosmelk, de vanillesuiker, het zout en de maizena tot een gladde massa. Schenk de massa in de springvorm. Verdeel de overgebleven 1/4 deel van het deeg erover.

Bak de taart 45 minuten in de oven.

Laat de taart afkoelen en zet ‘m een nacht in de koelkast voordat je ‘m aansnijdt. Bewaar maximaal 5 dagen in de koelkast.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.