Cathelijne van den Bercken

achtergrond

grafisch ontwerpen, dtp, preproductie drukwerkondersteuning

Ik ben zelfstandig grafisch vormgever. Aan het Grafisch Lyceum in Eindhoven volgde ik mijn opleiding, met als specialisatie Esthetisch Technisch. Ik studeerde af aan de Hogeschool van Amsterdam, Mode-Academie Montaigne, specialisatie Styling. Daarna, in dienst van het farmaceutisch productiebedrijf Pharmachemie, werkte ik mee aan het opzetten van de interne ontwerpstudio. Voorts was ik werkzaam als artworker bij ontwerpbureau VBAT Visser Bay Anders & Toscani in Amsterdam.

In 2001 begin ik voor mezelf, als freelance ontwerper en artworker. Ik neem freelance opdrachten aan en werk als freelancer voor internationale ontwerpbureau’s. Ik heb als freelance artworker gewerkt voor o.a. Design Bridge Nederland, Philips Design, Interbrand Nederland en Combat.

Ik houd me bezig met ontwerp en artwork voor alles dat tweedimensionaal is, voor print en digitaal. Dit loopt uiteen van huisstijlen en verpakkingen tot beursbanners en textielbedrukkingen. Ik verzorg het hele proces van ontwerp tot productiebegeleiding. Voorbeelden van grafisch werk voor opdrachtgevers: artwork.

Van 2007 tot 2010 was ik mede-eigenaar van Idefiks idee-ontwerpers. In augustus 2007 heb ik met collega’s Elwin Swinkels en Esther Captain het boek ‘De smaak van verlangen – droomrecepten en verhalen uit bezet Nederlands-Indië’ uitgegeven. De eerste druk (3000 ex.) was in 3 maanden uitverkocht. Ik heb me met name bezig gehouden met het ontwerp, artwork, productie, fotografie en receptuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be