Cathelijne van den Bercken

puur koken workshop

Hoe smaakt chili con carne als je geen pakjes gebruikt?

Wil je kunnen koken zonder E-nummers?

Wil je leren hoe je met eenvoudige ingrediënten heerlijke gerechten kunt maken?

Doe dan mee met de puur koken workshop. In deze praktische workshop van 3,5 uur, leer je 3 hoofdgerechten en 1 dessert maken met verse ingrediënten. Je hoort ook veel over E-nummers, over kruiden en je krijgt tips over goed keukengereedschap. De receptuur krijg je op papier mee naar huis.
Denk je dat je niet kunt koken en dus niet mee kunt doen? Schrijf je ook dan in en leer hoe gemakkelijk en leuk het is om je eigen maaltijd met verse ingrediënten zelf te maken.

De Stadsboerderij Almere
kookworkshop
E 49,50 per persoon

De eerstvolgende workshop staat nog niet gepland. Het zal plaatsvinden bij
De Stadsboerderij Almere, Kemphaanpad 14, Almere

De kookworkshop vindt plaats op zaterdagochtend en een deel van de middag. We gaan gezamelijk inkopen doen op de biologische boerenmarkt bij De Stadboerderij Almere in het groene buitengebied van Almere. Het erf van de boerderij ligt bij stadslandgoed De Kemphaan. Op de boerenmarkt kun je de telers, boeren en makers van allerlei biologisch (dynamische) heerlijkheden ontmoeten. Van rauwe honing uit de Oostvaardersplassen tot vlees van de runderen van de stadsboerderij en van groenten geteeld op de rijke Flevolandse bodem tot heerlijke Hollandse rauwmelkse kazen.

Vervolgens gaan we in de kookworkshopruimte in Het Voorhuis bij De Stadsboerderij Almere in tweetallen verschillende gerechten maken met de net ingekochte verse ingrediënten. Als de gerechten klaar zijn gaan we ze als lunch gezamelijk opeten.

Je leert hoe je eenvoudig met verse ingredienten en zonder E-nummers, oftewel synthetische toevoegingen de volgende gerechten kunt maken.
– chili con carne (Mexicaanse bonenschotel)
– kikkererwten tajine (Marokkaanse stoofschotel)
– spagetti con ragù (spagetti met klassieke Italiaanse tomaten-vlees saus)
– vruchtenkruimelgebak (dessert)
– kruidenboter, pesto, tapenade, humus

Met minimaal 8 en maximaal 12 personen gaan we in koppels bovenstaande gerechten maken.
Voor een geweldige keuken, een keukenschort, de ingrediënten en de drankjes tijdens de workshop wordt gezorgd.

Je kunt je hier inschrijven.

kosten: E 49,50 per persoon
deelnemers met een Almer-pas betalen E 43,50 per persoon

Wanneer je zelf een geschikte locatie weet kan de puur koken workshop ook daar plaatsvinden. Reiskosten zijn dan E 0,85 per km vanaf Almere Buiten.

prijzen zijn incl. btw
Bedrijven en btw-plichtige organisaties betalen bovenstaande prijzen excl. 21% btw.

Op de website van Almer wordt deze kookworkshop ook aangekondigd.
Almere Deze Week schreef over deze kookworkshop: hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be