Cathelijne van den Bercken

aardappelsalade met zure haring

Tropische temperaturen zijn voorspeld voor vandaag. Dus ik ga vanochtend alvast wat aardappelsalade maken voor het avondeten. Het lekkerste is het als de salade minimaal 8 uur in de koelkast heeft gestaan.

Ik ga ‘m echt zodadelijk maken als ik klaar ben met typen van dit blog. Vandaar dat ik nog geen foto van het resultaat heb. Maar voor wie deze salade ook vanavond wilt maken, hup snel in de voorraadkast duiken of naar de winkel en je bent nog net op tijd.

Als je, zoals ik, nieuwe biologische aardappels gebruikt, is het schilletje zo dun dat je dat er prima aan kunt laten. Ik ben soms een beetje een luie kok, dus dan scrub ik de aardappels schoon met een paar ruwe aardappel handschoenen. Google maar eens.

1 kg vastkokende aardappelen, in dobbelsteentjes gesneden
200 g zure zilveruitjes (let op, in de zoetzure zit suiker)
een paar stengels bieslook, fijngeknipt

1 eetl. verse platte peterselie, fijngehakt
1 eetl. kappertjes
200 g zure haring, in stukken gesneden
1 theel. gemalen mierikswortel (of meer naar smaak)
300 ml mayonaise (of vervang een deel door volle yoghurt)
peper en zout 

Zet de aardappelblokjes op in gezout koud water. Kook ze gaar in ruim 5 minuten. Laat de aardappelblokjes in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Meng in een grote kom, de mierikswortel met de mayonaise en wat peper en zout. Doe alle overige ingrediënten erbij en roer voorzichtig alles door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Zet in de koelkast totdat je gaat eten. Lekker met komkommersla, veldsla of een andere groene salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be