Cathelijne van den Bercken

kidneybeansalade met basilicum

Toen ik in Amsterdam studeerde had ik weinig geld. Zeker om te gaan uiteten. Voor mij betekende uiteten, dat ik met een vriendin bij Café De Jaren een maaltijdsalade van de bekende saladebar ging eten. Geen idee hoe de kwaliteit en inhoud van de saladebar nu is. Ik ben er al jaren niet meer geweest. Wat me wel bijstaat is de heerlijke kidneybonen salade. Die ik nog steeds regelmatig zelf maak.

Het lekkerst is het als je de salade een paar uur in de koelkast kunt zetten voordat je gaat eten.

kidneybeansalade met basilicum

250 g kidneybeans, gaargekookt of uit een pot
1 sjalotje, fijngesneden

20 g verse basilicum
3 eetl. witte wijnazijn
3 eetl. olijfolie
1 theel. fijngemalen grijs zeezout
vers gemalen zwarte peper 

Doe de kidneybonen in een ruime kom. Schenk de wijnazijn en de olijfolie over de kidneybonen en schep alles voorzichtig door elkaar.

Strooi het sjalotje, de basilicum, het zout en de peper over de kidneybonen. Schep alles nog een keer voorzichtig om.

Zet de kidneybonensalade een paar uur in de koelkast voordat je ‘m serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be