Cathelijne van den Bercken

stoofpeertjes

6 Gieser Wildeman stoofpeertjes
300 ml vruchtensap in een rode kleur (pure sap zonder suiker of zoetstoffen of andere toevoegingen)
1 eetl. rietsuiker, of naar smaak
1 eetl. citroensap
1 kaneelstokje

Snij de peertjes in vieren, haal het klokhuis eruit en schil ze.

Doe alle ingredienten, behalve de citroensap, in een pan met dikke bodem. Laat het geheel ongeveer 2 uur pruttelen met de deksel op de pan, totdat de peertjes zacht zijn.

Voeg de citroensap naar smaak toe. Laat het vocht inkoken totdat het een beetje stroperig is.

Serveer warm of koud bij runderstoof of als dessert koud met vanillepudding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be