Cathelijne van den Bercken

klassieke rode kool

20121116-012855.jpg
1 rode kool
2 goudreinetten
snufje kruidnagel
schepje suiker
zout en peper
scheut azijn of citroensap
1 theelepel kuzu (biologisch plantaardig bindmiddel) of maizena

20121116-013550.jpg

Snij de rode kool in reepjes. Schil de appel en snij deze in blokjes.

Doe de rode kool in een pan met dikke bodem en strooi de kruidnagel, snufje zout en peper en suiker eroverheen. Roer de rode kool met kruiden een beetje door elkaar. Voeg een scheutje water toe zodat de kool niet aan gaat koeken. Leg de stukjes appel erop.

Kook de kool gaar. Roer even zodat de appel en kruiden goed verdeeld zijn. Breng op smaak met azijn of citroensap.

Leng de kuzu of maizena aan met een half kopje water. Duw de kool naar de zijkant van de pan. Voeg het kuzumengsel beetje bij beetje aan het kookvocht toe. Begin met 1/3, misschien heb je niet alles nodig. Laat het kookvocht bubbelen totdat het iets gebonden is. Als het nog te dun blijft voeg je nog wat kuzumengsel toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be