Cathelijne van den Bercken

Indiase pompoensoep met linzen

De winter is voorbij en we hebben nog een paar pompoenen uit de moestuin in de kelder liggen. Ze moeten nu toch wel op want ze blijven niet zo lang meer goed. Daarom maakte ik deze Indiase stijl verwarmende soep.

voor 4 personen, maaltijdsoep
1 oranje pompoen, geschild, ontpit en in stukken gesneden
1 rode paprika, in stukjes
1 kg tomaten
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
een flink stuk verse gember van zo’n 5 cm, grof geraspt
1 pot linzen (450 g), verkrijgbaar bij de toko of Marokkaanse/Turkse winkel
2 theel. kerrie masala (of andere masala)
2 theel. kurkuma/koenjit/geelwortel 
1 bosje verse koriander, gesnipperd
25 g ghee of kokosolie 

Verhit de ghee in een grote soeppan en bak de gember, masala en kurkuma kort aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak onder af en toe roeren totdat de ui glazig ziet. Voeg de paprika toe en bak een paar minuten onder af en toe roeren.
Voeg de pompoen en tomaten toe en zet het geheel net onder water. Voeg een flinke theelepel zout toe en laat het geheel aan de kook komen. Kook de soep ongeveer 30 minuten totdat de pompoen zacht en gaar is.
Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel verder op smaak met zout. Voeg de linzen toe en warm de soep nog even door.
Serveer met verse koriander apart in een kommetje zodat iedereen zelf kan kiezen of ze koriander erin willen of niet. Verder blijft de smaak van de koriander behouden als je deze zo kort mogelijk voor het opeten toevoegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be