recepten

Zevenbladpesto

‘If you can’t beat them, eat them’. Het aardbeienbed heb ik vorig jaar handmatig vrij kunnen maken van zevenblad. Jawel, gewoon met de hand met een schepje alle plantjes, wortels en witte wortelpuntjes er een voor een uitgehaald. Maar tussen de frambozen komt het nu al weer weelderig op. Het is geen doen om ze nu uit te steken tussen de groeiende frambozenplanten. Dus ik pluk ze en eet ze lekker op.

voor 4 personen:
2 handen vol jong zevenblad (ongeveer 25 gram)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
50 g walnoten
70 g Pecorino en Parmigiano (geraspt)
olijfolie
peper en zout

Doe alle ingredienten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd maar nog wel in stukjes is. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig. Voeg zoveel olijfolie toe totdat de pesto een mooie smeuïge structuur heeft. Lekker door de pasta, tomatensoep of op je versgebakken boterham.

You may also like...

6 Comments

 1. […] je als spinazie. Gedroogd smaakt het naar peterselie. “Kijk er eens anders naar”, zegt ook blogger Cathelijne en ze fabriceerde zevenbladpesto. Een recept uit nood geboren, want ook zij raakte het maar niet […]

 2. Elsbeth says:

  Heel blij ben ik met deze oplossing voor het zevenblad. Ik schrok van alle agressieve soorten vergif. Dank!

 3. […] Benieuwd naar het recept zevenbladpesto van Cathelijne van den Bercken? Klik hier   […]

 4. leen says:

  Hoi,heb je ook een recept voor een kilo zevenblad???Soort stamppot misschien?

  1. Cathelijne says:

   Stamppot is een goed idee. Als je nog meer zevenblad wilt verwerken zou je er ook soep van kunnen maken. Als je het blad verwarmd dan slinkt het en heb je meer nodig om aan een beetje volume te komen. Met een uitje, knoflook en wat bouillon kort koken. Pureren en klaar is je supergezonde soep. Je kunt zevenblad ook gebruiken zoals je spinazie gebruikt. Bijvoorbeeld roerbakken en eten met paneer zoals in dit recept: https://www.cathelijne.nl/2012/palak-paneer/ Succes!

 5. […] Cathelijne had haar aardbeienbed vrij gemaakt van alle plantjes en wortels van zevenblad, maar toch kwam het […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.