Cathelijne van den Bercken

zuurkoolschotel met kip

Sinds ik door India heb gereisd, gooi ik nog nauwelijks iets eetbaars weg. Dit is een fijn recept om allerlei restjes tot een lekkere schotel te verwerken. Ik heb zuurkool over, een beetje tomatensaus van de Pollo alla cacciatore en kip die ik gebruikt heb om kippenbouillon van te trekken. Samen met wat versgemaakt aardappelpuree, rozijnen en geraspte kaas is het een gemakkelijke ovenschotel geworden.

voor 2-3 personen:
300 g kruidenzuurkool
een handvol rozijnen, geweld
4 kruimige aardappels, in blokjes gesneden
4 eetl. volle melk
50 g roomboter
250 ml tomatensaus of 250 ml passata op smaak gebracht met rozemarijn
250 g gare kip (bijvoorbeeld kip die over is nadat je zelf kippenbouillon hebt gemaakt)
100 g jongbelegen Goudse kaas, geraspt
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180˚C.
Kook de aardappels in zout water gaar en pureer ze met de roomboter en melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met wat zout en peper.
Meng de gewelde rozijnen door de zuurkool.
Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie en als volgt laagjes:
tomatensaus – zuurkool – kip – tomatensaus – aardappelpuree – zuurkool – kaas.
Zet de ovenschaal een half uurtje in de warme oven en serveer direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be