Cathelijne van den Bercken

gebakken udon noodles

Eens in de zoveel tijd heb ik erg veel zin in gebakken noodles. De ene keer dunne rijstnoodles, de andere keer eiermie. En deze keer heb ik zin in van die dikke ronde Japanse udon noodles. Deze versie is erg geschikt om de overgebleven kip van je zelfgetroken kippenbouillon in te gebruiken.

voor 4 personen
200 g udon noodles, gaargekookt
1 grote paksoi, stengels en blaadjes in grove stukken gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 stengels lente-ui, in ringen
300 g kip, gaargekookt en in stukjes gescheurd
2 eetl. vissaus
2 eetl. licht gezoute sojasaus
2 eetl. oestersaus
2 eetl. geroosterde sesamzaadjes
1 eetl. kokosolie

Verhit de kokosolie in een wok. Voeg de stukken stengel van de paksoi en de knoflook toe en roerbak een paar minuten.
Roerbak de noodles een paar minuten mee en blus af met de vissaus, sojasaus en oestersaus. Voeg de kip, lente-ui en de stukken blad van de paksoi toe en warm alles nog even goed door.
Serveer meteen, bestrooid met wat sesamzaadjes.
Als je van heet houdt kun je, gelijk met de noodles, wat sambal meebakken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be