Cathelijne van den Bercken

sorbet van watermeloen


Het is buiten 31° C. Wat is er dan lekkerder dan een stuk koude watermeloen? Een sorbet van watermeloen!

Voor ongeveer 1 liter:
Een kleine zoete watermeloen van 1 kg (na het schillen hou je ongeveer 650 g over), geschild en in blokjes gesneden.
sap van 2 citroenen
75 g zeer fijne suiker
70 ml kokend water
1 eiwit
mespuntje grijs zeezout

Zorg dat je je ijsbak op tijd in de vriezer hebt gedaan als je geen zelfvriezende ijsmachine hebt.
Doe de suiker in een klein pannetje en giet het kokende water erop. Zet het even op een laag vuur en roer totdat alle suiker opgelost is. Let op dat er zo min mogelijk water verdampt, anders dan ontstaat er een suikerstroop die je niet meer kunt schenken. Laat het suikerwater afkoelen.
Doe de watermeloen, citroensap, zout en het afgekoelde suikerwater in de blender. Of gebruik een maatbeker met een staafmixer. Maal het geheel fijn.
Klop het eiwit in een vetvrije kom schuimig. Roer het opgeklopte eiwit voorzichtig door het watermeloenmengsel. Dit werkt als natuurlijke emulgator. Hiermee wordt je sorbet wat smeuïger.
Zet je ijsmachine aan en giet het watermeloenmengsel erin. Laat je ijsmachine draaien totdat je een smeuïg en stevige sorbet hebt.
Ook erg lekker met wat fijngehakte verse munt denk ik.

Reacties zijn gesloten.

zoek

myTaste.be