Cathelijne van den Bercken

pastasalade met tomaat en komkommer

Heerlijke pastasalade om mee te nemen onderweg naar de speeltuin, naar het pretpark, naar een picknick, op reis naar je vakantiebestemming of gewoon omdat het mooi weer is om te dineren in de buitenlucht. Deze pastasalade is het lekkerst als je ‘m minimaal een halve dag van te voren maakt.

 

Pastasalade tomaat komkommer

400 g pasta, gaargekookt
400 g cherrytomaatjes, doormidden gesneden
1 komkommer, in reepjes gesneden
150 g zwarte olijven, doormidden gesneden
3 stengels lente-ui, in ringen gesneden
2 eetl. kappertjes
1 theelepel grove mosterd
100 ml witte wijnazijn
3 eetl. rauwe honing
1 klein teentje knoflook, fijngeperst of fijngesneden
peper en zout

Kook de pasta gaar in gezout water en laat de pasta na de kooktijd uitlekken en tot kamertemperatuur afkoelen in een vergiet.

Maak ondertussen de dressing. Klop de mosterd samen met de wijnazijn, de honing en de knoflook met een garde tot een gelijkmatig gemengde dressing. dit kun je ook goed doen in het bakje dat bij de staafmixer zit. Of, als je een grote hoeveelheid wilt maken voor bijvoorbeeld 50 mensen, met de staafmixer in een maatbeker.

Schep voorzichtig de cherrytomaatjes, de komkommer, de zwarte olijven, de lente-ui en de kappertjes door de afgekoelde pasta. Bestrooi met wat zout en peper. Schenk de dressing erover en proef of de pastasalade genoeg smaak heeft. Voeg anders nog een beetje zout toe.

Voor het serveren schep je de pastasalade nog even om. De dressing die onderin terecht is gekomen kan zo goed verdeeld worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be