Cathelijne van den Bercken

amandelcake met frambozen

Supergemakkelijke cake met zomerfruit. Je kunt elk soort zacht kleinfruit gebruiken. Bosbessen, zwarte bessen, bramen, kersen (wel even ontpitten), aardbeien of zoals in dit voorbeeld frambozen. Je kunt natuurlijk ook verschillende soorten kleinfruit mengen.

amandelcake frambozen

200 g verse frambozen (als je ingevroren frambozen gebruikt, laat ze dan eerst ontdooien)
250 g zelfrijzend bakmeel
225 g zachtgeroerde roomboter
125 g kristalsuiker
3 grote eieren, losgeklopt
100 g gemalen amandelen
0,9 dl volle melk

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de boter met de suiker licht en luchtig. Voeg de eieren toe, terwijl je ondertussen blijft kloppen.

Zeef het bakmeel boven de kom met het boter-suiker-eiermengsel. Doe de gemalen amandelen er in de kom bij en spatel het beslag losjes door elkaar. Spatel de frambozen door het beslag zonder ze kapot te duwen. Roer de melk erdoor en schep het mengsel in de bakvorm.

Zet de cake 45 minuten tot een uur in de voorverwarmde oven. Test met een breinaald of die er schoon uitkomt als je ‘m in de cake prikt. Dan is je cake klaar. Laat de cake in de vorm op een rooster afkoelen.

Dit recept is voor het eerst gepubliceerd op www.kiind.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be