Cathelijne van den Bercken

tortilla met spekjes en lente-ui

De meeste ingrediënten voor dit recept heb ik altijd in huis. Behalve lente-ui. Die kun je ook vervangen door dunne ringen prei of fijngknipte bieslook. Dat laatste heb ik ook altijd in de tuin staan.

Tortilla_spek_lenteui

8 eieren
2 kleine uien, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
200 g gerookte spekblokjes

3 stengels lente-ui, in ringen gesneden
1 theel. grijs zeezout
versgemalen peper
25 g roomboter

Klop de eieren met een vork in een kom goed door elkaar. Roer er de lente-ui, het zout en wat peper doorheen.

Verhit de roomboter in een koekenpan. Bak de spekblokjes 5 minuten op middelhoog vuur. Doe de uiringen en de knoflook erbij en bak verder totdat de uiringen glazig zien. Zet het vuur uit. Vis het spekjesmengsel uit het vet en roer door het eimengsel. Het vet gebruik je weer.

Verwarm de koekenpan met het achtergebleven vet opnieuw. Schenk het eimengsel erin. Zet het vuur op de laagste stand. Doe de deksel op de pan en laat de tortilla in zo’n 15 minuten gaar worden.

Let op dat de bovenkant van de tortilla gestold is. Anders eindigt je fornuis je zodadelijk in smurrie. Draai de tortilla met behulp van een bord om en bak de andere kant nog een paar minuten zodat al het ei gestold is. Serveer warm of koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be