Cathelijne van den Bercken

cajun kruidenmix

Gemakkelijk zelf te maken en handig om op voorraad te hebben: zelfgemaakte kruidenmixen. Cajun kruidenmix gebruik ik o.a. om jambalaya op smaak te brengen. Het is ook lekker om kip in te bakken. Of om een keer door je chili con carne te doen.
De Cajuns zijn afstammelingen van de Frans Canadezen, die aan het eind van de 18e eeuw door de Britten verdreven werden uit de Franse kolonie Acadia (nu Nova Scotia). Zij vestigden zich in het zuiden van Louisiana.
Geroosterde paprikapoeder of pimentón kun je krijgen bij de Spaanse delicatessenwinkel. Het geeft een lichte rooksmaak aan je kruidenmix. Als je het niet kunt vinden, is het niet erg, dan laat je het achterwege.

3 eetl. paprikapoeder
1 theel. geroosterde paprikapoeder (pimentón)
1 eetl. versgemalen zwarte peper
2 eetl. gedroogde tijm
2 eetl. gedroogde oregano
2 eetl. uienpoeder
2 eetl. knoflookpoeder
1 eetl. fijn grijs zeezout
2 theel. cayennepeper

Meng alle kruiden goed in een kom. Doe de kruidenmix in een goed afsluitbare pot. Plak er een etiket op want veel van je eigengemaakte kruidenmixen zullen er op het eerste oog hetzelfde uitzien. Bewaar de pot op een donkere plek. Zo zal deze mix minsten drie maanden goed blijven.

3 Responses to cajun kruidenmix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be