recepten

şakşuka

 

Salade wordt niet altijd van voornamelijk rauwe ingrediënten gemaakt. Sterker nog, in Turkije, maar ook bijvoorbeeld in Marokko, wordt salade vaak gemaakt van ingrediënten die eerst gaar gebakken of gekookt zijn. Zo ook deze Turkse salade van aubergine met tomaat.

1 aubergine in grove blokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
2 eetl. tomatenpuree
2 theel. gedroogde oregano
olijfolie
zout en peper

Bak de aubergine in een flinke scheut olijfolie in zo’n 10 min. zachtjes gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Zet het vuur van de aubergine uit terwijl je verder gaat met de rest.
Bak ondertussen in een andere pan de knoflook en ui in een flinke scheut olijfolie 5 min. zachtjes. Voeg de tomaten met de oregano en wat zout en peper toe. Laat het geheel op laag vuur 10 min. zachtjes pruttelen. Roer af en toe.
Laat de inhoud van beide pannen afkoelen en meng de inhoud pas als het goed afgekoeld is. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Seveer deze salade als bijgerecht bij een vleesschotel met Turkse rijst of Turks brood. Ook erg geschikt om mee te nemen naar een picknick. Je salade blijft zo vers als het hoort.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.