Cathelijne van den Bercken

preisoep met kikkererwten

Ik heb ongeveer een halve liter wei over van de verse kaas. En ik heb nog wat kippenbouillon in de vriezer. Verder een prei die op moet en bleekselderij die ook nog maar net kan. Dat wordt een gevulde soep voor vanavond.

voor 4 personen als voorgerecht of 2 personen als maaltijdsoep:
1 preistengel, in dunne ringen gesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 liter kippenbouillon
1/2 liter wei 
100 g kikkerewten, gaargekookt of uit een pot
3 eetl. grove bulgur
1 eetl. roomboter
zout en peper 

Fruit de prei met de bleekselderij in de roomboter 5 minuten totdat de groentes een beetje zacht zijn.

Voeg de bouillon, wei, kikkererwten en bulgur toe. Laat de soep een half uurtje op heel klein vuur zachtjes pruttelen.

Breng op smaak met zout en peper. De bouillon bevat al zout, dus je hebt niet veel zout meer nodig. Serveer met een paar sneetjes brood met roomboter voor een complete maaltijdsoep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

zoek

myTaste.be