recepten

eenvoudige variant op tagliatelle con Ragù

Dit is een eenvoudige variatie op het originele recept van pasta met klassieke tomaten-vleessaus. Het originele recept staat soms een paar dagen te pruttelen. Hier een recept voor een iets minder bewerkelijke versie.

voor 4 personen:
2 uien (fijngesneden)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 winterpeen (fijngesneden)
2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
4 eetl. platte peterselie (fijngehakt)
100 ml rode wijn
300 g mager rundergehakt
100 g spekblokjes
2 blikken tomatenblokjes (400 g)
3 eetl. olijfolie
2 eetl. roomboter
snufje nootmuskaat
zout, peper
400 g tagliatelle

Verhit de olie en de boter in een pan. Bak de spekblokjes 10 min. op matig vuur onder af en toe roeren.

Voeg de ui, knoflook, winterpeen, bleekselderij en peterselie toe en bak onder af en toe roeren zo’n 10 minuten totdat de groentes zacht zijn en een kleurtje hebben.

Voeg het gehakt toe en bak het zo’n 10 min. mee.

Zet het vuur iets hoger en voeg de rode wijn toe. Laat de rode wijn verdampen en voeg dan de tomatenblokjes met een scheutje water toe. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Dek de pan af met een deksel en laat de saus op een vlamverdeler op het laagste vuur een uur zachtjes pruttelen.

Breng een grote pan met ruim water aan de kook. Voeg flink wat zout toe. Kook de tagliatelle beetgaar en giet deze af. Verdeel de tagliatelle over voorverwarmde borden en schep er de saus op. Serveer direct.

You may also like...

2 Comments

  1. Regina says:

    Hoi Cathelijne,

    Zou ik de wijn ook weg kunnen laten? Ik ben trouwens wel benieuwd naar het originele recept welke wat tijdrovender is, heb je die ook ergens op je blog beschreven?

    Groetjes Regina

    1. Cathelijne says:

      Het originele recept heb ik niet. Ik heb eens een filmpje op YouTube gezien over hoe het traditioneel gemaakt wordt. Daar deden ze er ongeveer 3 dagen over dacht ik :-D

      De wijn kun je ook weglaten, al vind ik het wel een extra lekkere smaak aan de saus geven. Soms heb ik geen wijn in huis. Dan gebruik ik ook weleens een scheut Madeira. Dat heb ik altijd. En het hoeft geen luxe wijn te zijn waar je mee kookt vind ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.