Cathelijne van den Bercken

tzatziki

Heerlijk bij Griekse of Turkse gerechten. Of als saus bij een barbecue. En echt, nadat je deze zelf gemaakt hebt wil je die mayonaise-achtige substantie uit de winkel niet meer.

De hangop heb ik bijna een etmaal uit laten lekken. Het werd zo dik als slagroom. Heerlijk. Het is belangrijk om de komkommer ook een uurtje uit te laten lekken. Zo blijft de tzatziki lekker stevig en gemakkelijk schepbaar.

tzatziki

300 g hangop (20 uur uitgelekt)
1 komkommer, door midden gesneden, ontpit en grof geraspt
1 teentje knoflook, geperst in de knoflookpers
10 blaadjes verse munt, fijngehakt
peper en zout

Laat de komkommerrasp 1-2 uur in een vergiet uitlekken. Gebruik het uitgelekte vocht bijvoorbeeld in een smoothie.

Meng de komkommer met de uitgeperste knoflook, de fijngehakt munt en wat peper en zout. Proef of er naar smaak nog wat peper of zou bij moet. Laat de tzatziki minimaal 2 uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Zo trekken de smaken lekker in de komkommer en de yoghurt.

Als je een extra komkommer erin raspt en de overige ingrediënten dezelfde hoeveelheid laat zijn, krijg je een lekkere smeuïge komkommersalade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

aanmelden nieuwsbrief culinair


zoek

myTaste.be